070 658 84 70

Vi utformar & tillverkar din ackumulatortank

Epost

tanksvets@telia.com

Tankar

Tanksvets i Huskvarna AB

Tankar

Vi erbjuder följande tankar:

  • Ackumulatortankar
  • Dieseltankar
  • Köldbärartankar
  • Färgtankar
  • Oljetankar

Tanksvets i Huskvarna AB

Våra tankar

Vi erbjuder följande tankar:
Ackumulatortank
Dieseltankar
Köldbärartankar
Färgtankar
Oljetankar

Ackumulatortank

Solvärmetank – Ackumulatortank för solvärme
Fler och fler har börjat utnyttja solen till att värma upp, framförallt vatten. Till detta behövs en solvärmetank, dvs. en ackumulatortank för solvärme. Till en normalvilla behöver man en solvärmetank på ca 1000-1500 liter. I dessa tankar finns kamrörsbatterier som är kopplade till solpanelerna, dessa värmer upp vattnet i ackumulatortankarna.

Batterierna sitter monterade i de nedre delarna av tankarna. Det är alltid kallast och dyrast att värma upp den delen. I toppen sitter ytterligare kamrörsbatterier, detta för att få ut det heta tappvarmvatten till duschning m.m.

Skräddarsydda ackumulatortankar
Tanksvets har tillverkat ackumulatortankar för vedeldning i över femton år och solvärmetankar under en längre tid. Vi tillverkar tankar från 500 – 5000 liter som standard, men vår specialitet är skräddarsydda tankar efter måttbeställning. För varmvattensystemet används kamrörsbatterier i koppar, eller kopparfodrad förrådsberedare.

Varför behöver vi ackumulatortankar?
Enkelt uttryckt så fungerar ackumulatortankar som stora termosar. De lagrar värmen från pannan och fördelar den då det behövs. En funktionell tank värmer upp både ditt hus och ditt kranvatten. Du kan klara dig med att vedelda en eller två gånger per dygn för att hålla huset varmt.

Allt fler värmer sina bostäder med vedeldning. För en effektiv uppvärmning ska vedpannan då ha sällskap av en eller flera ackumulatortankar. Beroende på din

Godkända dieseltankar

Vi vet att våra dieseltankar skall stå emot en stor belastning under fler år framöver. Det är därför extra viktigt att hitta en godkänd leverantör med licensierade tanksvetsare. Dieseltankar från Husqvarna Tanksvets håller alltid högsta möjliga kvalitet och är specialtillverkade för sitt ändamål. Våra dieseltankar används av verksamheter inom allt från små åkerier till större industrier.

Våra Dieseltankar tillverkas i runda och lådformiga och rymmer allt mellan 500 – 20 000 liter. Våra tanksvetsare utför kvalitetskontroll för tankar upp till 10 000 liter.

Kontakta oss gärna om ni har några frågor om våra dieseltankar eller andra produkter!

Köldbärartankar

En köldbärartank fungerar som en ackumulatortank, fast tvärt om. Istället för att isolera och fördela värme så håller en köldbärartank kvar kyla för t.ex. luftkonditionering.

En installation av en köldbärartank innebär en energisparande effekt eftersom man inte måste starta upp systemet varje gång kyla skall tillföras. Den kylisolerande funktionen i en köldbärartank gör den till en av de viktigaste komponenterna i ett funktionellt kylsystem.

Hos Husqvarna Tanksvets har vi ett stort antal standardvarianter av köldbärartankar. Vi har dock stora möjligheter att anpassa volym, isolering, anslutningar och tryckklass efter kundens behov.

Standardstorlekar:
300-500-650-750-1000-1300-1800-2500-3000-4000-5000 liter. 1,5, 3 eller 6 bars tryckklass.

Kan kondensisoleras men AF/Armaflex 10,000my tjocklek 19 mm.

Vi tillverkar dessa tankar endast på beställning och i de flesta fall komplett isolerad.

Kontakta gärna oss på Tanksvets om ni har några frågor om våra köldbärartankar.

Färgtankar för tryckeribranchen

Kan fås i storlekar från 5000 liter upptill 20000 liter
Cylindriska med diametrar från l800mm till 2500mm.

Oljetankar för motor- & spillolja

I verkstadsmiljöer där spillolja utgör ett stort problem krävs ett uppsamlingssystem för den överflödiga oljan. Lösningen för detta är så kallade miljötankar där oljan samlas och förvaras innan man tar hand om spillet. Oljetankar som dessa används av olika verkstadsföretag, speciellt bil, buss och lastbilsverkstäder.

Oljetankar för olika ändamål
Beroende på vilken typ av olja ni hanterat behövs det olika oljetankar som uppfyller ändamålet. Vi tillverkar oljetankar för olika storlekar och med speciella funktioner. Allt för att din verksamhet skall ha en funktionell och anpassad oljetank. Hos Husqvarna Tanksvets har vi kapacitet till att tillverka och kvalitetssäkra oljetankar på upp till 20 000 liter

Funktionella miljötankar
Husqvarna Tanksvets tillverkar i första hand lådformiga miljötankar eftermåttbeställning. Detta för att passa in bättre i byggnaderna. Till miljötankarna tillverkar vi också en invallningslåda som används för spill vid tankning, eller som påkörningsramp. Vissa Kommuner kräver har denna typ av oljetankar som standard för att få anläggningen godkänd. Något som är extra känsligt vid vattentäkter.

Vårt företag har tillverkat denna typ av tankar i över 10 år. Vi är också Swedacackrediterade sedan februari 2001 (Ackrediteringsnr. 5617. ISO/TEC 17020C) Swedac som är ett statligt kontrollorgan som ansvarar för kontrollen av miljötankar i Sverige.

Kontakta gärna oss om ni har några frågor om våra miljövänliga oljetankar.